Suroviny
housky
mléko
cibule
vejce
máslo
hlávka kapusty nebo zelí
Postup
Připravíme si dobrou nádivku ze zbylých suchých housek. Housky máčíme v mléce a s přidáním maličko bledé cibulky, ušlehaných vajíček a kousku másla.
To vše spojíme v tuhou masu.
V horké vodě dobře spaříme listy kapusty nebo zelí, necháme zchladnout a do těchto listů zabalíme vždy část nádivky. Do středu listu možno balit po čtvrtce vařeného vajíčka.
Roličky dáme do vymazaného a houskou vysypaného pekáčku, pokapeme trochou másla a dáme zapéci do trouby.
Jako příkrm může být bramborová kaše, rýže i krupky.
Jako salát se hodí především hlávkový salát nebo z červené řepy, celeru, květáku a pod. Kupujeme-li nakládanou zeleninu na salát, je dobře ji před použitím zalít vodou, nechat povařit a teprve takto povařenou a změklou upravit podle chuti jako salát, neboť v tom stavu, v jakém ji většinou kupujeme, bývá našemu zdraví nebezpečná.