top of page

Plněné cukety s vegetariánským masem

Doba přípravy:

20 minut

Doba vaření:

30-40 minut

Porce:

6

Úroveň:

Mírně obtížné

Veronika Maříková

Suroviny

3 střední cukety

500 g mletého vegetariánského masa (např. z Alberta nebo Lidlu)

1 cibule

2 stroužky česneku (může být více, podle Vaší chuti)

2 lžíce rajčatového protlaku

sůl

pepř

1 lžička pálivé nebo sladké papriky

2 lžíce hladké mouky

1 vejce

150 g strouhaného sýra

olej

Postup

  1. Do hluboké pánve dáme olej, cibuli nakrájenou na kostičky a lehce osmažíme.*

  2. Přidáme vegetariánské maso, česnek, protlak, pepř, papriku, sůl a pepř. Promícháme, dusíme.

  3. Cukety podélně rozkrojíme na poloviny. Dužinu vydlabeme lžící. Nakrájíme ji na kostičky a přidáme ke směsi. Chvilku dusíme, až je cuketa poloměkká.

  4. Přidáme hladkou mouku, dobře promícháme a odstavíme.

  5. Asi za 5 minut do směsi vmícháme celé vejce.

  6. Směsí naplníme vydlabané cukety, které rozložíme vedle sebe do hlubšího pekáče. Podlijeme je vodou do výšky cca 1 cm.

  7. Posypeme strouhaným sýrem (také je možné polovinu sýra vmíchat přímo do směsi a druhou nasypat navrch).

  8. Pečeme na 180-200°C (je možné pekáč zakrýt např. alobalem, který odstraníme až na posledních 10 minut).


Podáváme s vařeným bramborem nebo kaší.


* Při Zezulkově dietě smažení nahradíme dušením na troše vody.

Plněné cukety s vegetariánským masem
Plněné cukety s vegetariánským masem
Plněné cukety s vegetariánským masem
Plněné cukety s vegetariánským masem
bottom of page