top of page

Kichrí (Kičrý) s rýží a mungem

Doba přípravy:

Doba vaření:

Porce:

1

Úroveň:

Mírně obtížné

Dagmar Mrajcová

Suroviny

2 polévkové lžíce rýže ( basmati, jasmínová, kulatozrnná)

2 polévkové lžíce munga ( zelené malé fazole), nebo červená čočka, nebo mungdahl (loupané mungo)

troška soli

¼ čajové lžičky zázvoru

¼ čajové lžičky kurkumy

¼ čajové lžičky pepře

¼ čajové lžičky římského kmínu ( nemusí být)

1 litr vody

Můžeme přidat zeleninu: mrkev, cibule, česnek

( Doporučuji udělat trojtou dávku na celý den a ohřívat dle potřeb.)

Postup

Den předem nebo aspoň na 2 hodiny namočíme rýži a mungo do vody. Necháme bobtnat. Pak vodu slijeme a nalijeme novou vodu asi 1 litr.

Přidáme koření ( popřípadě zeleninu nakrájenou na drobno) a dáme vařit asi 45 minut, až je vše dostatečně měkké.

Můžeme naředit dle potřeb, pokud chceme polévku, tak více vody, pokud husté jídlo, méně vody.

 

Toto jíme 3x denně na snídani, oběd i  večeři. Pijeme během dne teplou vodu. Nic jiného nejíme ani nepijeme.

 

Takto můžeme jíst 4 dny, pak se doporučuje dělat jednodenní očistu střev a půst. Druhý den už pomalinku jíst.


Kdo chce důkladnou očistu a vydrží to, tak může takto jíst klidně i 28 dní a pak udělat očistu střev.

Kichrí (Kičrý) s rýží a mungem
Kichrí (Kičrý) s rýží a mungem
Kichrí (Kičrý) s rýží a mungem
Kichrí (Kičrý) s rýží a mungem
bottom of page